sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Vadelmakakku




Minulla oli ilo tehdä kakku nuoren parin hääjuhlaan. Kakun toivottiin olevan raikas ja vadelmainen. Vadelmat kakkuun morsian toi vanhempiensa marjatilalta. Päälle toivottiin jotain liiloja kukkia. 

Tein kolme uunipellin kokoista sokerikakkupohjaa, väliin limettimehulla maustettua kermamoussea rahkalla kevennettynä ja paljon kokonaisia vattuja mousseen upotettuna.

Sokerikakkupohja
5 munaa
225 g hienoa sokeria
1 rkl vaniljasokeria
225 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää siivilöiden vehnäjauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tee kolme pohjaa.

Kostutukseen 
n. 8 dl sitruunajuomaa 

Täyte
1 l vispikermaa
400 g maitorahkaa
2,5 dl sokeria
12 liivatelehteä
0,5 dl limettimehua
noin 2 litraa kokonaisia vattuja

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokeri. Purista liivatteista vesi pois, kuumenna limettimehu ja sekoita liivatelehdet siihen. Valuta ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Leikkaa kakkupohjan sen kokoisiksi, että ne mahtuvat alustalle. Minä käytän kehystä kakun ympärillä, jottei täyte karkaa välistä pois. Kostuta ensimmäinen kakkulevy sitruunajuomalla ja kaada puolet kermaseoksesta levyn päälle. Asettele vatut kerman joukkoon hieman painaen. Aseta toinen kakkupohja päälle, kostuta ja täytä tämäkin väli. 

Koska kakun päälle tulee sokerimassakuorrute, kostutin päällimmäisen kakkulevyn "alapuolelta". Tämä helpottaa kreemin levitystä kakun päälle. Jos päällimmäinen levy on hyvin kostea, se alkaa kuoriutumaan pois kreemiä levitettäessä. Jätä kakku pienen painon alle jääkaappiin yön yli. 

Kreemi
200 g vähäsuolaista voita
350 g tomusokeria
1 rkl limettimehua

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Vatkaa sitä hieman ja lisää tomusokeri siivilöiden. Vatkaa kunnes on kuohkeaa ja lisää limettimehu loppuvaiheessa.

Päällystä kehyksestä vapautettu kakku kreemillä reunoilta ja päältä. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun kaulit sokerimassan kakun päälle. Tarvitset tähän kakun päällystämiseen reilun kilon valkoista sokerimassaa. Kaulit sokerimassa riittävän suureksi levyksi, nosta kakun päälle ja tasoita. 



Taas kakku jääkaappiin ja kaulimaan reunoille tulevaa sokerimassaa. Reunojen koristeluun käytin koristelukaulinta, jossa on kukkaköynnöskuvio.



Liilat kukat ja vihreät lehdet tein aiemmin, jotta ne kuivuvat. Asettelin kukat kakun kulmaan ja lisäsin mukaan pienen sokerisydämen päälle sormukset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti