tiistai 18. kesäkuuta 2013

Suklaa-pähkinäpikkuleivät


Sadepäivä oli sopiva päivä jatkaa leivontatouhuja näillä pikkuleivillä. Tai niin, ovatko noin 8 cm halkaisijaltaan olevat enää pikkuleipiä? Samalla tuli vähennettyä kaappien suklaa- ja pähkinävarastoja. 

100 g voita
½ dl tomusokeria
1 dl raakaruokosokeria (intiaanisokeria)
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria 
150 g tummaa suklaata rouhittuna
2 dl pähkinöitä rouhittuna

Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi, sokerit ja muna. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot, sooda ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi suklaa- ja pähkinärouhe. Sekoita rouheet taikinan joukkoon ja jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä tangoiksi ja kääri voipaperiin ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi. 

Käytin tähän annokseen Marabou Premium Lemon&Ginger  -suklaata, koska sen parasta ennen päiväys oli ylittynyt. Tällaista ei olekaan ennen meillä sattunut. Olin onnistunut piilottamaan sen niin hyvin, ettei mieheni ollut sitä löytänyt. Rouhin joukkoon sekä pekaanipähkinöitä että manteleita tällä kertaa. 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Leikkaa taikinatangot noin sentin viipaleiksi ja paista keskimäärin 10 minuuttia.

Tuo sitruuna-inkiväärisuklaa antoin mukavasti uudenlaista potkua näille perinteisille pikkuleiville. Suosittelen kokeilemaan, vaikka ihan tarkoituksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti