Ullan leipomuksia ja kakun koristelua. Harrastustoimintaa terapeuttisessa mielessä. Taikinaterapiassa on voimaa!
maanantai 24. kesäkuuta 2013
Brita-kakku
Tällainen lämmin, suorastaan helteinen kesäpäivä suorastaan vaatii kakukseen Britaa. Tällä kertaa tein siitä pyöreän käyttäen kahta halkaisijaltaan 20-senttistä kakkuvuokaa.
100 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
marenki:
2 valkuaista
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
mantelilastuja
täytteeksi:
2 dl kermaa
pari kourallista mansikoita
Tee ensin marenki (näin ei tarvitse pestä vatkaimia välillä), vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon vähitellen. Peitä kulho kannella ja jätä odottamaan.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää keltuaiset vatkaten. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe, lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi ja levitä vuokien pohjalle tasaiseksi. Levitä taikinan päälle marenki ja ripottele mantelilastuja sen päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Nosta ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle, levitä kerma ja pilko mansikat kerman päälle. Nosta toinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kakku on valmis.
Tämä on nopea kakku tehdä vaikkapa yllätysvieraille. Marjoja voit vaihdella sesongin mukaan. Kakusta riittää noin 8 palaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Britakakku on niin hyvää!
VastaaPoista