perjantai 15. elokuuta 2014

Mustikkaflapjacks


Viime viikonvaihteessa blogini käynnit olivat ylittäneet 23.000. Sen kunniaksi ehdin vasta nyt leipomaan.

Tämän reseptin löysin BBC Good Food -nettisivustolta. Muutin reseptiä hiutaleiden osalta, alkuperäisessä käytetään sekä normaalikokoisia että isoja kaurahiutaleita. Sitruunan sijasta käytin limetin kuorta, koska sellainen sattui olemaan tarjolla. Blogistani löytyy perusflapjack-reseptikin, tähän tuli mustikoiden lisäksi macadamiapähkinöitä. Mitään kevyttä syötävää tämä ei ole, käy hyvin energiapatukoiksi. Vaikka leikkaankin neliöiksi. Leikkasin 22 x 22 cm vuoassa paistetun levyn 36 palaan. Ovat siis pieniä, mutta tuhteja suupaloja.

250 g voita
140 g ruokosokeria
85 g vaaleaa siirappia
200 g isoja kaurahiutaleita
140 g kaura-ruishiutaleita
140 g macadamiapähkinöitä, karkeasti rouhittuna
1 limetin raastettu kuori
200 g mustikoita
100 g valkosuklaata, rouhittuna

Esilämmitä uuni 160 asteeseen. Paperoi 20 x 20 (22 x 22)-senttinen kakkuvuoka. Jätä paperi reilusti reunojen yli, jotta levy on helpompi nostaa vuoasta.

Laita voi, sokeri ja siirappi kattilaan ja kuumenna hiljalleen, kunnes voi on sulanut. Sekoita kulhossa hiutaleet, macadamiapähkinärouhe ja limetin raastettu kuori. Kaada kattilaan ja sekoita hyvin. Lisää mustikat ja sekoita ne joukkoon. 

Kumoa massa kakkuvuokaan ja painele tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi. Paista noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Nosta vuoasta papereiden avulla. Leikkaa levy neliöiksi.

Sulata valkosuklaarouhe mikrossa tai vesihauteessa. Valuta sulaa suklaata flapjackien päälle. Anna suklaan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Nauti!

Mielestäni limetti sopi erinomaisesti (kuten aina) mustikan kera. Limetit ovat pienempiä kuin sitruunat, joten käytin kokonaisen limetin kuoriraasteen alkuperäisessä reseptissä olleen puolikkaan sitruunan sijasta. Limetin kuori antoi mukavan lisän makeaan herkkuun.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä ovat tosi vaarallisia nämä flapjackit. Siksi niitä voikin tehdä vain kerran vuodessa ;)

      Poista