sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Cake, Chocolate & Sugarcraft Exhibition, muistoja reissulta

Nyt ei aiheena ole omat leipomukseni. Tässä muistelen yhtä haaveiden täyttymystäni eli matkaa kakkunäyttelyyn Englannin Farnhamiin maaliskuussa 2011. Ystäväni Mia sanoi minulle, että mikä tahansa syy on hyvä syy lähteä Englantiin ja hän lähti matkaan kanssani. 

Squires Kitchen järjesti näyttelyn nyt 25. kerran. Tilasimme liput heti vuoden alussa. Liput tulivat postissa pikaisesti. Noin kuukautta myöhemmin tuli toinen kirjekuori, joka sisälsi arpajaisvoiton. Olin voittanut meille liput VIP-tilaisuuteen! Reissu tuntui aina vaan paremmalta. 


Pääsimme hotelliimme Lontoossa aamuyön pikkutunneilla, osaksi myöhäisen lennon ja osaksi rautateillä sattuneen laiterikon vuoksi. Aamulla kuitenkin reippaana suuntasimme kävellen kohti Waterloo Stationia. Liput matkaan ja junaan. Junamatka Lontoosta kesti noin tunnin ja olimme Farnhamissa hyvissä ajoin ennen näyttelyn avautumista, joka tapahtui klo 10. Mutta niin olivat muutkin. Oli aika mahtavaa olla jonossa niin monen muun kakunkoristeluun hurahtaneen kanssa :)

 

Ensimmäisenä ihmettelimme väen paljoutta ja tutkailimme mistä mitäkin löytyy. Isoimman salin toisessa päässä näkyi kevään teema erinomaisesti. Kate Middleton ja prinssi William komeilivat Jelly Beans -karkeista tehdyssä kuvassa. Häät olivat edessä reilun kuukauden kuluttua. 

Kuninkaalliset häät näkyivät myös hääkakkuhuoneessa. Tässä kuvat parista esillä olleesta kakusta. Toisessa ilmiselvästi ennakoidaan jo toisenkin prinssin häitä.
Tässä pari minua miellyttänyttä hääkakkua, joista yllättäen toinen brittiväreissä.
 

Kilpailut kuuluvat englantilaiseen näyttelyperinteeseen. Kilpailuluokkia oli seitsemän, kaikkia töitä emme nähneet, koska arvostelut olivat menossa.  Tässä muutamia poimintoja niistä. 

Pari kuvaa Cupcake for Engagement party -luokasta. Ylinnä voittajan, Akina Matsuhiran työ ja kolmanneksi tulleen Tracy Crawleyn työ.

Fantasiakakku -sarja Madhatter´s Tea Party eli Hullun hatuntekijän teekestit -luokkaan oli ilmoittautunut runsaasti kakkuja. Tässä voittajan Sarah Carr´in työ (pöytä varjon alla) ja toiseksi tullut, Barbara Smithin työ (kirjan aukeama), joka oli minun suosikkini.

Lopuksi tähän pari kuvaa siitä VIP-tilaisuudesta, josta mainitsin aluksi. Ylemmässä kuvassa Paddi Clark näytti kuinka tehdään bambukoriste.

Alemmassa kuvassa BBC 2:n Great British Bake Off -sarjan ensimmäisen kauden yksi finalisteista, Miranda Gore-Browne opasti meitä kuppikakkujen koristelussa. Olen toisaalla aiemmin kehunut, että olen tavannut jaksojen yksi ja kaksi voittajat, mutta olin väärässä. MG-B ei siis ollut voittaja, hän tuli kolmanneksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti